Nokia: Giellakafea – saamen kielikahvila 29.10.2022 14-16

Lávvardaga 29.10.2022 dmu 14-16 ávvudit sámi giellavahku Nokias Giellakafeas ovttasbarggus Pirkan opistoin. Almmuheapmi kafeai Pirkan opisto -almmuhansiiddu bokte. Deaivvadeapmi lea nuvttá ja lea rabas buotlágán giellahubmiide, humai dal sámegiela eatnigiellan, nubbin giellan dehe dušše moadde sáni. Buot sámegielaid hubmit bures boahtin mielde! Davvisámegiela lassin deaivvadeamis ain juo áddet anárašgiela ja nuortalašgiela. Bures boahtin ságastallat ja speallat spealuid sámegillii.

Tule Nokialle lauantaina 29.10. klo 14-16 giellakafeaan juhlistamaan saamen kielten viikkoa! Kahvilassa voit asioida saamen kielellä, pelata lautapelejä ja seurustella saameksi. Tarjolla on kahvia, teetä ja pientä syötävää. Kahvilassa ymmärretään auttavasti myös inarin- ja koltansaamea. Tapahtuma on maksuton ja esteetön, ja se soveltuu niin saamea jo osaaville kuin vasta-alkajillekin. Giellakafea on pohjoissaamea ja tarkoittaa kielikahvilaa. Ennen kahvilaa klo 14–14.30 opetellaan asioimaan kahvilassa pohjoissaameksi.

Ilmoittautuminen: https://opistopalvelut.fi/pirkanopisto/course.php?l=fi&t=22224

Bures boahtin, pyereest puáttim, tiõrv pueʹttem – tervetuloa!

https://giellavahkku.org/sme/

Linkkivinkkejä saamen kieliin tutustumiseen:

* Sano se saameksi – opettele fraaseja kaikilla kolmella Suomessa puhuttavalla saamen kielellä

* Neahttadigisánit – pohjoissaamen sanakirja netissä

* Nettidigisanat – koltansaamen sanakirja netissä

* Nettidigisäänih – inarinsaamen sanakirja netissä

* Saamelaiskäräjien oppimateriaalitoimiston avoimet digimateriaalit

Tekijä: barbmu

Čakčat 2012 Jyväskyläs vuođđuduvvon Sis-Suoma sámesearvi, mii doaibmá erenomážit Pirkanmaas ja Gaska-Suomas, Tampere ja Jyväskylä gávpogiin. | Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa, erityisesti Tampereen ja Jyväskylän kaupungeissa toimiva Sisä-Suomen saamelaisyhdistys, joka perustettiin syksyllä 2012 Jyväskylässä. Liiko midjiide Facebookas | Tykkää meistä Facebookissa: https://www.facebook.com/ry.barbmu.rs Blogga | Blogi: https://barbmu.wordpress.com/ Čuovo min Twitteris | Seuraa meitä Twitterissä: https://twitter.com/RyBarbmuRs Bárbmu @ Instagram: http://www.instawebgram.com/i/barbmu_ry

Jätä kommentti