Bárbmu piti vuosikokouksen Jyväskylässä – puheenjohtajaksi Maritta Stoor-Lehtonen

Tiedote 31.3.2018 (sámegillii)

Bárbmu piti vuosikokouksen Jyväskylässä – puheenjohtajaksi Maritta Stoor-Lehtonen

Sisä-Suomen Saamelaisyhdistys Bárbmu ry kokoontui lauantaina 24.3. Jyväskylään vuosikokouksen merkeissä. Tapaamiseen osallistui kaikkiaan 17 jäsentä niin Jyväskylästä, Tampereelta kuin Turustakin. Itse kokoukseen oli mahdollista osallistua myös etäyhteydellä.

Kokouksen asialistalla oli sääntömääräiset vuosikokousasiat. Kokouksessa vahvistettiin vuoden 2017 toimintakertomus ja kirjanpito ja hallitukselle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus. Vuoteen 2017 mahtui monenlaista toimintaa ja vuoden lopulla yhdistykseen kuului yli 90 jäsentä.

Nea Porsanger-Rintala, Virpi Kulmala, Maritta Stoor-Lehtonen ja Heidi Hjorth Jyväskylässä vuosikokouksen jälkeen. Hallituksen jäsenistä kuvasta puuttuu Maarit Haltta. Kuvaaja Jarmo Pautamo.

Jyväskylän vuosikokous valitsi yksimielisesti yhdistyksen puheenjohtajaksi Maritta Stoor-Lehtosen. Jyväskylässä asuva Stoor-Lehtonen on yksi yhdistyksen perustajajäsenistä ja ollut aktiivisesti mukana yhdistyksen toiminnassa aivan alusta lähtien. Hän edustaa yhdistystä myös Pirkanmaan ja Keski-Suomen etnisten suhteiden neuvottelukunta ETNOssa.

Hallitukseen saatiin myös uutta voimaa, kun uusina hallituksen jäseninä aloittivat Maarit Haltta Tampereelta ja Heidi Hjorth Turusta. Varajäseninä jatkavat Virpi Kulmala Tampereelta sekä Nea Porsanger-Rintala Jyväskylästä.

Toimintasuunnitelmaan kirjattiin kuudennen toimintavuoden erityisteemaksi yhteisöllisyys. Yhdistys haluaa tukea toiminta-alueellaan asuvia saamelaisia tapaamaan ja tutustumaan toisiinsa. Alueen saamelaisyhteisön vahvistaminen tukee myös jäsenten identiteettiä, mikä on ollut toiminnan tavoitteita yhdistyksen perustamisesta lähtien.

Vuonna 2018 yhdistys jatkaa erilaisten tapaamisten järjestämistä. Tavoitteena on myös järjestää käsityö- tai perinnetietokursseja sekä perheleiri. Vaikka yhdistyksen virallinen kotipaikka onkin Jyväskylä, yhdistys aktiivisesti erityisesti Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla. Tänä vuonna hallituksessa aloitti jäsen myös Turusta, joten mahdollisuuksien mukaan yhdistys järjestää jotain toimintaa myös siellä.

Lisätietoja:
Puheenjohtaja Maritta Stoor-Lehtonen 0400 530 087

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s